Nora Roberts, ka lindur më 10 tetor 1950 në Silver Spring, Maryland, është një noveliste amerikane e specializuar në romanet e dashurisë dhe ato psikologjike. Ajo ka shitur më shumë se 400 milionë libra dhe është përkthyer në më shumë se 26 gjuhë, është një nga romancieret më të suksesshme me mbi dyqind romane të botuara dhe 400 milionë kopje të shtypura në mbarë botën.