Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.

Novrus Leka u lind më 22 mars 1924 në Buz, Tepelenë dhe vdiq në 2009. Ne vitin 1940 u bashkua së bashku me disa banorë të krahinës së Buzit me Brigada e V-të Sulmuese.