Obelisku

Obelisku është një monument i bërë prej guri, i ngjajshëm me një kolonë por që nuk mbështetë asgjë.

Obelisku i Sesostris I, Egjipt

Obeliskët janë ngritur nga egjiptasit e lashtë si përkujtim. Obeliskët zakonisht bëheshin nga një copë e vetme e gurit.

Pamja e obeliskut nga lartë është në formë katrore dhe kjo strukturë gradualisht shëndrrohet në formë konike me katër faqe për të përfunduar me një majë piramidale.

Një obelisk modern është ngritur në Uashington, SHBA.

Shiqo edhe këtë Redakto


  Commons: Obelisks – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale