Oeyo (Japonisht: 崇源院; gusht 1573 - 15 shtator 1626) ishte vajza e tretë e feudalitperiudhës Sengoku Azai Nagamasa. Nëna e saj, Oichi ishte motra e vogël e Oda Nobunaga. Ajo u martua tri herë, së pari me Saji Kazunari, pastaj me Hashiba Hidekatsu, djali i kryekomandantit feudal Oda Nobunanga, pastaj me shōgun e dytë të dinastisë Tokugawa Tokugawa Hidetada. Ajo kishte një vajzë me Hidekatsun të quajtur Toyotomi Sadako më vonë u martua me Kujō Yukiie. Ajo ishte gjithashtu nëna e pasardhësit të tij Iemitsu, shogun i tretë. Ajo kishte Senhime, Tamahime, Katsuhime, Hatsuhime, Takechiyo (Iemitsu) dhe Tadanaga. Hatsuhime u adoptua nga motra e Oeyo Ohatsu, e cila është gruaja e Kyogook Takatsugu.

Portreti i Oejos

Drama Taiga

Redakto

Serali japonezë Gō: Hime-tachi no Sengoku bazohet në jetën e Ojeos dhe roli i Ojeos luhet nga Juri Ueno.[1][2]

Referimet

Redakto