Operacionet speciale (O.S.) janë aktivitete ushtarake të kryera, sipas NATO-s, nga "forca të caktuara, të organizuara, të zgjedhura, të trajnuara dhe të pajisura posaçërisht duke përdorur teknika dhe mënyra jokonvencionale të punësimit". Operacionet speciale mund të përfshijnë zbulim, luftë jokonvencionale dhe veprime kundër-terrorizmit, dhe zakonisht kryhen nga grupe të vogla të personelit shumë të trajnuar, duke theksuar mjaftueshmërinë, fshehtësinë, shpejtësinë dhe koordinimin taktik, të njohura zakonisht si "forcat speciale".[1][2]

Ekuipazhet e Luftëtarëve të Luftës Speciale (SWCC) nga Ekipi Special i Boat 22, Zhvillojnë një Operacion Special Craft-Riverine (SOC-R) Gjatë Xhirimit të një Skene për një Film të Ardhshëm (16.08.2009).

Referime Redakto

  1. ^ "Special operations", Wikipedia (në anglisht), 2022-11-27, marrë më 2022-12-16
  2. ^ "Special forces", Wikipedia (në anglisht), 2022-11-19, marrë më 2022-12-16