Përdoruesi:79.106.126.204/Etanoati I natriumit

Etanoati I natriumit.Redakto

Etanoati I natriumit eshte nje perzierje e cila nuk eshte mjaft e perhapur ne natyre.Perberesit e saj,natriumit dhe etanoati bashkohen duke dhene kete perzierje.Formula e tij eshte CH3COONa.Etanoati i natriumit (CH3COONa)vepron me hidroksidin e natriumit (NaOH)dhe jep karbonat natriumi the metan( Na2CO3+CH4).