Phineas Taylor Barnum (Connecticut, 5 korrik 1810 - Connecticut, 7 prill 1891) ishte biznismen dhe cirkut artist amerikan.

Phineas Taylor Barnum portrait.jpg

Ai ishte një nga themeluesit e "Ringling Brothers and Barnum & Bailey" cirkut.


Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.