Pajisjet e futbollit janë mjetet e domosdoshme që lojtarët duhet t'i përdorin në fushën e lojës. Ligjet e lojës saktësojnë pajisjet minimale që një lojtarë duhet të përdori, por gjithashtu ndalon edhe përdorimin e gjithçkaje të rrezikshme për lojtarin ose ndonjë pjesmarrës tjetër. Kompeticionet individuale mund të përcaktojnë kufizime të mëtejshme, të tilla si rregullimi i madhësisë së stemave të shfaqura në fanella dhe deklarimi se, në rast të Futbollin e luajne mashkujt dhe femrat[1]

Pavel Nedvěd, fotografuar në vitin 2006, duke luajtur me pajisje tipike të futbollit modern.

Futbollistët zakonisht mbajnë numra identifikimi në mbrapa fanellave të tyre. Fillimisht një ekip lojtarësh mbanin numra nga 1 deri në 11, që përputhen përafërsisht me pozicionet e tyre të lojës, por në nivel profesional kjo është zëvendësuar përgjithësisht nga numërimi i skuadrave, ku secili lojtar në një skuadër ndahet një numër fiks për kohëzgjatjen e një sezoni. Klubet profesioniste gjithashtu zakonisht shfaqin mbiemrat e lojtarëve ose pseudonimet në fanellat e tyre, lartë (ose, rrallë, më poshtë) numrave të tyre.

Referime Redakto

  1. ^ "Law 4 – The Players' Equipment (Ligji 4 – Pajisjet e lojtarëve)" (PDF). Laws of the Game 2008/2009 [Ligjet e lojës 2008/2009] (në anglisht). FIFA.com. fq. 18–19. Arkivuar nga origjinali (PDF) më 8 shtator 2008. Marrë më 1 shtator 2008.