Hape menynë kryesore

Pale (Serbe Cirilik: Пале) është një qytezë dhe një komunë në Bosnjë dhe Hercegovinë, që ndodhet në juglindje të kryeqytetit të Bosnjes Sarajevë. Komuna e Pales është një nga gjashtë komunat e Qytetit të Sarajevës Lindore e cila ndodhet në entitetin Republika Srpska të Bosnjës dhe Hercegovinës.