Panairi i librit "Tirana 2009"

Panairi i librit "Tirana 2009" u çel më 12 nëntor deri më 16 nëntor 2009 në Pallatit e Kongreseve në Tiranë dhe ishte panairi i 12-të i librit shqip. Këtu u paraqitën 87 Shtëpi Botuese me 40 000 tituj librash, midis të cilëve 1.200 libra të rinj.


Çmimet e Panairit të 12-të të librit "Tirana 2009":


“Autori më i mirë i vitit 2009 u shpall Ben Blushi me romanin “Otello, arapi i Vlorës”.

“Përkthyesi më i mirë” Amik Kasoruho

“Libri më i mirë për fëmijë” Xhevat Syla

“Stenda më e mirë” Shtëpia botuese “Media Print”

“Promocioni më i mirë” Shtëpia botuese “TOENA”