Pandeli Jorgo Zhupa (1946 - 1989) ishte nje pilot shqiptar.

Jeta Redakto

lindi më 15 shtator 1946 në Jorgucat të Gjirokastrës. Ka mbaruar Akademinë e Forcave Ajrore dhe ka kryer detyrën e teknikut-fluturues me helikopterin Mi-4. Gjatë një misioni humanitar më 22 nëntor 1989, ra në krye të detyrës. Me vendim të Këshillit të Ministrave Nr. 228, datë 22.04.1996, është shpallur “Dëshmor i Atdheut”. Prehet në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit në Tiranë.

Referime Redakto