Papa Kalisti III,Skënderbeu, Shqipëria dhe Kryqëzata (1455 - 1458)

Papa Kalisti III, Skënderbeu, Shqipëria dhe Kryqëzata (1455 - 1458) Grup Autorësh. Botuesi: Plejad. Faqet e librit 304.

Ky vëllim ka për bazë të vet një punim të tre autorëve (Papa Matteo Sciambra, At Zef Valentini, Papa Ignazio Parrino) mbi dëshmitë që japin dokumentet e arkivës së Vatikanit mbi përkujdesjen e Papa Kalistit III për çlirimin e Shqipërisë dhe vendeve të tjera ballkanike nga prezenca otomane dhe për organizimin e një Kryqëzate që do të vinte në krye të saj heroin tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti.

Shih edhe këtëRedakto