Një parashikim (latinisht præ: "përpara" dhe dictum, "diçka e thënë")[1] është një deklaratë për një ngjarje të ardhshme ose për të dhëna të ardhshme. Parashikimet shpesh, por jo gjithmonë, bazohen në përvojën ose njohuritë e parashikuesve. Nuk ka asnjë marrëveshje universale për ndryshimin e saktë midis "parashikimit" dhe "vlerësimit"; autorë dhe disiplina të ndryshme përshkruajnë konotacione të ndryshme.

The Old Farmer's Almanac është i famshëm në SHBA për parashikimet e tij (jo domosdoshmërisht të sakta) të motit me rreze të gjatë.

Ngjarjet e ardhshme janë domosdoshmërisht të pasigurta, kështu që informacioni i saktë i garantuar për të ardhmen është i pamundur. Parashikimi mund të jetë i dobishëm për të ndihmuar në bërjen e planeve për zhvillimet e mundshme.

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Stampa:Oed