Parlament vjen nga fjala frënge parler që do të thotë flas. Parlamenti i parë në historinë botërore u thirr në Angli në vitin 1265, si organ i përfaqësisë së shtresave.

Parlamenti ne nje shtet demokratik eshte organi me i larte perfaqesues dhe legjislativ.Ai perfaqeson sovranitetin e popullit dhe vetem ai eshte i autorizuar ta shprehe vullnetin e popullit nepermjet kushtetutes dhe ligjeve.

Parlamenti mund te kete struktuure 1 dhoeshe dhe 2 dhomeshe