Partia Demokratike e ItalisëPartia Demokratike (PD) është parti politike e qendrës së majtë italiane, e themeluar 14 tetor 2007.

Partia Demokratike
Partito Democratico
Shkurtesa PD
Leader Nicola Zingaretti
President Valentina Cuppi
Themeluar 14 Tetor 2007
Selia Via Sant'Andrea delle Fratte, 16 00186 Romë
Gazeta L’Unità (2007-2017)
Europa (2007-2014)
Democratica (2014-2019)
Immagina (2020-)
Anëtarësia  (2019) 376 733
Ideologjia E majtë e qendrës
Demokraci Sociale
Europeizem
Anti-fashizem
Bashkëlidhja internacionale Aleanca Progresiv
Bashkëlidhja evropiane Partia Socialiste Evropiane
Slogan C'è un'Italia più bella
(Ka një Itali më të bukur)
Deputetët
90 / 630
Senatorë
35 / 320
Prania ne rrjet
partitodemocratico.it
Giovani Democratici
Italia Italia

Sipas Manifestin e vlerave të miratuara nga partia 16 shkurt 2008, Partia Demokratike ka për qëllim të ndihmojë në ndërtimin dhe konsolidimin, në Evropë dhe në botë, një reformist të gjerë varg dhe pro-evropian i qendrës së majtë, duke punuar në një marrëdhënie organike me forcat kryesore socialiste, demokratike dhe progresive dhe promovimin e veprime të përbashkëta.

PD është partia më e madhe italiane për vota (Raportuar si në zgjedhjet e përgjithshme të 2013) dhenumri i deputetëve (Raportuar si në Legjislaturës XVII), si dhe forca e parë politike në italiane e qendrës së majtë. Më 29 korrik 2009, në fund të fazës së anëtarësimit në kongres, partia shpall 820 607 anëtarët, duke dëshmuar të jetëpartia e dytë më e madhe në Evropë sipas numrit të abonentëve, e ndjekur nga CDU gjermane dhe spanjolle PP.

Në nivel evropian,PD është bashkuar zyrtarisht, 27 shkurt 2014, Partia e Socialistëve Evropianë me të cilin ai e kishte marrë tashmë një marrëdhënie të ngushtë pune formuar në vitin 2009, Grupi Parlamentar i Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratët.

BurimetRedakto