Patagonia është pjesë e Amerikës Jugore e cila ndodhet në lindje të Andeve dhe në jug të lumit Neuken dhe kolorado . Pjesa e cila i takon Kilit përfshinë pjesën e krahinës Los Lagos, trevës Ausen dhe Mengelanit Në lindje të Andeve pjesa e ci la i takon Argjentinës përfshinë provincat Neuken, Ripo Negro, Çubut, Santa Kruz , dhe okën e Zjarrtë., si dhe pjesën jugore të provincës Buenos Aires.

Gjeografia Redakto

Popullësia Redakto

Historia Redakto

Spoljašnje veze Redakto


  Commons: Patagonia – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale