Paulin Preka

aktor i madh i humorit shqiptar (1935-2021)

Paulin Preka (Shkodër, 2 shkurt 1935 - Bisceglie, 4 shtator 2021) ishte nje aktor i madh i humorit shqiptar.

Paulin Preka

Biografia Redakto

U lind në Shkodër me 2 shkurt 1935 në një familje të varfër, në një jerevi dhe u rrit në mes të katër fëmijëve, një vëlla dhe dy motra, nga të ardhurat e krahëve të babës me profesion karrocier dhe të përkujdesjeve të jashtëzakonshme të nanës, e cila na rriti dhe na edukoi me tolerancën, besimin në Zot, me shkollim dhe dashuri ndaj së mirës. Në regjistrin themeltar të Gjendjes Civile jam i regjistruar me emrin dhe mbiemrin Palok Prek Gjergji, por duke u rritë fillova të thirrem nga shoqëria Paulin Preka, emër me të cilin njihem sot nga publiku shkodranë e shqipëtarë.[1] Paulin Preka u nda nga jeta ne moshen 86 vjecare pas nje semundje te rende ne Rome, Itali ku kishte rreth shume vjet qe jetonte atje me familjen e tij.

Referime Redakto

  1. ^ Paulin Prek Gjergji, Autobiografi, paulinpreka.webs.com