Peskara është një qytet në Rajonin e Abrucos në Itali. Rajoni dhe qyteti gjenden në bregun lindor të Italisë. Kanë dalje në detin Adriatik.

Pescara Montage 2018.png

Peskara është një qytet turistik. Ka një plazh ranor.

Kufizohet në jug me Frankavilën dhe në veri me Montesilvanon.