Philips Records është një studio regjisrimi e themeluar nga kompaninia hollandeze e elektronikës Philips.

Historia Redakto

Studio e regjistrimeve u fillua nga "Philips Phonographische Industrie" (PPI) në qershor të viti 1950, kur ajo filloj lëshimin e regjistrimeve klasike. Regjistrimet gjithashtu janë bërë edhe me me artistë të famshëm të kombësive të ndryshme dhe me artistë klasik nga Gjermania, Franca dhe Hollanda. E lëshuar nën slloganin "Records Of The Century", lëshimet e para në Britani u shfaqën në fillim të janarit 1953 në disqet 10" 78rpm.

Lidhje të jashtme Redakto