Picpirike eshte loje me letra e cila luhet me dy persona ku luajn njeri perball tjetrit Loja luhet pa Jocker Luhet me nga 6 letra te dy personave qe luajn Ne mes duhet tri letra te mshefura dhe nje permbi saj ku nese e ki letren permbi pa i zbuluar te trijat te mshefura mund ti marresh te gjitha por nese nuk e ke athere e qet dhe zbulohen letrat loja vazhdon.