Plazhi

zonë me rërë ose gurë të vegjël pranë detit ose një zonë tjetër uji siç është liqeni

Plazhi është pjesë e bregdetit apo bregut të liqenit, lumit e rregulluar për larje.

Plazhi i Vogel, Ulqin
Plazha zallore

Llojet e plazheveRedakto

Plazhet mund të jenë krejtësisht natyrore, por edhe sipërfaqet bregdetare të ndërtuara, të përshtatura që sa më leht tu ofrohet sipërfaqeve ujore me qëllim të dhe freskimin e njerëzve gjat muajve të verës. Për nga përbërja e dheut, plazhet mund të jenë ranore, zallore dhe nga betoni.

Plazhet zalloreRedakto

Plazhet ranoreRedakto

Plazhe rënore ne Shqipëri ka në disa zona si Golem, Durres, Shengjin, Ksamil, Gjiri Lalzit, Velipoje etj, ju munde te shihni dhe hotelet e ketyre zonave ne këtë faqe www.hotele.com.al

Plazhet nga betoniRedakto

Shih edhe këtëRedakto