Pokémon (seritë e video lojrave)

Pokemon është një seri e lojrave video e zhvilluar nga Game Freak dhe Creatures Inc. dhe publikuar nga Nintendo, si pjesë ekskluzive e mediave Pokemon. Për herë të Parë të lëshuar në vitin 1996 në Japoni për Game Boy, seria kryesore e lojrave të rolit (Role-playing video games) ka vazhduar në çdo brez të kompjuterave të dorës nga Nintendo. Lojërat janë lëshuar zakonisht në çifte-secili me variacione të vogla. Ndërsa seria kryesore përbëhet nga lojërat e rolit, tipologji të tjera lojrash të derivuara përfshijnë gjini të tilla si veprim-aksion, mister, dhe lojrat dixhitale.

Pokemon Yellow(i Verdhë)
Pokemon Yellow (i Verdhë)
Pikaçu gjëmon Ash si tek anime, një ide kjo e përdorur edhe në ribërjet HeartGold dhe SoulSilver

List e lojërave kryesore me PokémonRedakto


Për konsole doreRedakto

Lojra për KonsoleRedakto