ZBULIMI Redakto

Polietileni u zbulua ne vitin 1935 ne Britani te Madhe pas tre vjet kërkimesh ne laboratorët II Alcali Division, për te zbuluar një material qe i ka vetitë e nevojshme dielektrike për prodhimin e radarëve. Pas kësaj meqenëse ky material kishte veti shume te mira dhe kost te ulet prodhimi se shpejti filloi te zbatohej edhe ne fusha te ndryshme.

Vetitë dhe Zbatimet Redakto

Polietileni është material i forte dhe i qëndrueshëm ne shtypje dhe terhcje dhe gjithashtu përballon temperaturën deri ne 65 °C.

Është i rezistueshëm ndaj ujit dhe detergjenteve dhe është izolator i shkëlqyeshëm (veçues). Është materiali plastik me i përdorueshëm ne bote.