Politika Qendrore s'do një mendje te arsimuar, por një mendje e cila ka linde për të udhëhequr. Sot çdo i dyti person lufton për karrike, lufton me besimin se do të jetë një udhëheqës i suksesshëm japin premtime që nuk i mbajnë, por në të vërtete në Evrope përkatësisht në Kosovë deri tani asnjë kryetar qendrore apo komunal nuk është ulur në karrike për të udhëhequr e përmirësuar ekonominë dhe çendjen sociale të mjerueshme te qytetareve të Kosovës por për të përfituar sa më shumë financime personale dhe partiake. Në Kosovë korrupsioni arrin majën më të lart ndër shtetet Evropiane Botërore.

Politika apo Shteti nuk duhet të udhëhiqet nga doktorët apo nga fermerët por nga një person i cili ka lindur për të udhëhequr.

Thënja e : ARDIT PEROLLI :

-Shteti nuk udhëhiqet me premtime, por me pune.
-Puna e bënë njeriun njëri.
-Derisa të ketë njerëz do të ketë luftra.
-Paqja nuk mund të mbahet me forcë, por mund të arrihet vetem duke e kuptuar njëri-tjetrin.
-Zotë më ruaj nga miku se nga armiku runa vetë.