Një Princ apo Princi është një sundimtar mashkull (i renditur poshtë një mbreti, princi i madh dhe duka i madh) ose një anëtar mashkull i familjes së një monarku ose ish-monarku. Princi është gjithashtu një titull fisnikërie (shpesh më i lartë), shpesh i trashëguar, në disa shtete evropiane. Ekuivalenti femëror është një princeshë. Fjala angleze rrjedh, nëpërmjet fjalës franceze princ, nga emri latin prīnceps, nga primus (i pari) dhe caput (kokë), që do të thotë "i pari, kryesori, shefi, më i dalluari, sundimtari fisnik, princi".[1]

Ikonë e kurorës për lojë ose aplikacion, sfond i bardhë

Referime

Redakto
  1. ^ "Prince", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-07, marrë më 2022-12-21