Principata e Arbërisë: 1190-1215: vështrim historik është një libër i shkruar nga historiani Kristo Frashëri në vitin 2014. Libri ka 144 faqe dhe është botuar në Tiranë nga shtëpia botuese M&B.

Përmbajtja e lëndës: Redakto

 • Hyrja
 • Emri i Principatës
 • Procesi i formimit të shtetësisë
 • Të dhënat e Kulturës së Komanit
 • Arkondia autonome e Arbërisë
 • Principata Mesjetare e Arbërisë
 • Marrëveshja tregtare me Republikën e Raguzës
 • Shtrirja territoriale e Principatës së Arbërisë
 • Rrudhja e Principatës së Arbërisë në Ndërfandë
 • Mbishkrimi i Ndërfandës (Gzhiqit)
 • Nga Principata e Arbërisë në Mbretërinë e Arbërisë.

Referime dhe shënime Redakto