Hape menynë kryesore

Përmbajtja e filmitRedakto

Ngjarjet e filmit janë të vendosura në atmosferën e Luftës Nacional-Çlirimtare dhe paraqesin heroizmin e partizanëve shqiptarë gjatë muajve të fundit të pushtimit gjerman. Një njësit i vogël partizan është ngarkuar me detyrë për të ndaluar një autokolonë gjermane të trupave speciale. Sulo mitralieri i njësitit duhet të bllokojë forcat gjermane të përparojnë. Partizanja Shaniko vritet duke luftuar për të shkatërruar kolonën. Sulo për tu hakmarrë për vdekjen e vajzës lufton për të asgjësuar autokolonën.

Aktorët në roleRedakto