Federata Ruse është i ndarë në 83 subjekte të federatës, nga të cilat 46 quhen provinca (Rusisht: Области, "provinca", njëjës Област). Aktualisht provincat (oбласт) dhe territoret (край) si subjekte të Federatës Ruse nuk kanë një dallim të madh midis tyre për sa i përket pozitës juridike.

Lista e provincave të Federatës Ruse Redakto

 
Provincat e Rusisë. Numërimi nuk përfshin 7. Deri në vitin 2008 Provinca e Çitas ishte numri 7, por si rezultat i bashkimit me Rrethin Autonom të Agin-Burjatit u krijua Territori Trans-Baikal.

1. Amuri
2. Аrkаngjеlsku
3. Astrakani
4. Bjellgorodi
5. Brjansku
6. Çeljabinski
7. —
8. Irkurtsku
9. Ivanovo
10. Kaliningradi
11. Kalluga
12. Kemerovo
13. Kirov
14. Kostromi
15. Kurgan
16. Kursk
17. Leningrad
18. Lipecku
19. Magadani
20. Moska
21. Murmansku
22. Nizhegorodi
23. Novgorodi
24. Novosibirsku

25. Omsku
26. Orenburgu
27. Orllovi
28. Penzeni
29. Pskovi
30. Rostovi
31. Rjazani
32. Sakalini
33. Samara
34. Saratovi
35. Smolensku
36. Svjerdllovi
37. Tambovi
38. Tomsku
39. Tvjer
40. Tula
41. Tjumeni
42. Uljanovi
43. Vladimiri
44. Vollgogradi
45. Vollogodi
46. Voronjezhi
47. Jarosllavi

Shiko edhe Redakto

Njësitë administrative të Rusisë