Një pushkë gjysmë-automatike është një pushkë automatike që lëshon 1 predhë të vetme me çdo tërheqje të këmbëzës dhe përdor një pjesë të energjisë së fishekut të shkrepur për të nxjerrë gëzhojën dhe për të ngarkuar një fishek tjetër në dhomë. Për krahasim, një pushkë me veprim me rrufe kërkon që përdoruesi të lëvizë bulonin me dorë përpara se të mund të gjuajë për herë të dytë, dhe një pushkë plotësisht automatike qëllon vazhdimisht derisa këmbëza të lëshohet.

Ruger 10/22 - .22 Pushkë e gjatë.

Shiko edhe Redakto

Referenca Redakto