Pyetje në albanologji Gjinia: Studime albanologjike. Autori: Shaban Sinani. Shtëpia botuese: "Naimi". Viti i botimit 2013. Faqet e librit 320. ISBN 978-9928-109-55-2

Mbi librin:

Në këtë libër janë paraqitur studime mbi veprat e Aleks Budës, Angelo de Gubernatis, Demetrio Camarda – s, Dom Nikollë Kaçorrit, Dora D'Istrias, Hasan Cekës, Jeronim de Radës, Lef Nosit, Mahir Domit, Margaret Hasluck, Matteo Mandala – s, Maximilian Lambertz, Milan Sufflay – it, Qemal Haxhihasanit, Shaban Demirajt, Shehretit të Delvinës, Tahir Dizdarit, Thimi Mitkos dhe Vexhi Buharas.