RC4WD është prodhues dhe shitës i pjesëve të modelit radio - controlled, automjeteve dhe pajisjeve. Kompania u themelua në vitin 2001 në San Francisco. Produktet e tyre janë zgjedhur nga NASA dhe janë shfaqur në TV dhe revista në shumë vende te botës. Kompania bëri pjesën më të shpejtë dhe me te fuqishme te baterise se radios per vetura.[1][2]

 • Informatë:
 • Emri - RC4WD
 • Themeluar - San Jose, California, Shtetet e Bashkuara të Amerikës , 2001
 • Vendi ky sherbehet- Të gjitha vendet e botës
 • Numri i të punësuarve - < 100
 • Produktet -Radio per Makina

Historiku i RC4WD

Redakto

RC4WD u themelua në vitin 2001në San Francisco të Shteteve të Bashkuara të Amerikes. Fillimisht RC4WD filloi si një " OneStopShop " ( faqe interneti ) për rc kamionion. Biznesi u rrit me ndihmën e RCMT.net i cili është një komunitet forum i dedikuar për entuziastët e rc kamiomeve. Në vitin 2005 kompani shiti rreth 800 pjesë te kompanive: Thundertech Racing, JPS, New Era Models, Imex, Defiance Racing, RC Alloy, Vertigo Performance dhe të tjerë. RC4WD u zhvendos në një depo të vogël në San Jose në vitin 2007. Në korrik të vittit 2010 u licencua produkti i pare i quajtur The Dick Cepek "Mud Country" 1.9. Një vit më vonë, në shkurt të vitit 2011, Horizon Hobby filloi shpërndarjen e produkteve. Në mars të vitit 2014 Towerhobbies filloi shitjen e produkteve RC4WD.

RC Kits

Redakto
 • 1/10 Trail Finder Truck
 • 1/10 Gelande Truck
 • 1/5 Killer Krawler
 • 1/10 Subzero Truck
 • 1/10 Boyer Truggy
 • 1/10 Worminator 6x6 Truck
 • 1/10 Gelande D110 Truck
 • 1/10 Fracture Truck with V8 engine
 • 1/10 Bully Crawler
 • 1/10 Timberwolf Scale Truck
 • 1/10 Trail Stomper Truck
 • 1/10 Trail Finder II Truck
 • 1/10 Gelande II Truck

RC4WD në media

Redakto

Njohja dhe Shpërblimet

Redakto
 • maj 2010 – Revista WIRED - "Editor's Pick" RC4WD Killer Krawler
 • nëntor 2011 - - NASA RC Rover Robotic Arm - RC4WD Killer Krawler[3]

Në TV

Redakto
 • korrik 2012 - RC4WD në programin e Stacey David's Gears (Program per shpejtësi)[4]

Në revista

Redakto
 • nëntor 2008 – Revista MAX BASHING INTERACTIVE DIGITAL MAGAZINE - RC4WD Diablo
 • nëntor 2008 - Revista RC (Japoni) - Trail RC4WD Finder
 • maj 2010 – Revista MAKE - RC4WD Killer Krawler
 • qershor 2010 –Revista Xtreme RC CARS- RC4WD Gelande
 • korrik 2010 - Revista TRUCMODELL (Gjermani) - RC4WD Gelande
 • shkurt 2013 - Revista RACER (Angli) - RC4WD Trail Finder 2

Referimet

Redakto

Informata te jashtme

Redakto

Kateogira: 2001 Krijimet në Kaliforni