Raif Haziri lindi në fshatin Depcë të komunës së Preshevës10 shtator 1958. Famlja e Raifit, për shkaqe të kushteve jo të mira ekonomike dhe largësisë së shkollës u shpërngul në Gjilan dhe këtu kreu shkollën fillore dhe shkollimin e mesëm. Po në Gjilan, në Shkollën e Lartë Pedagogjike, tash Fakulteti i Mësuesisë, ka studiuar gjuhën dhe letërsinë shqipe.

Në teatrin e qytetit të Gjilanit u angazhua, si amator në vjeshtë të vitit 1977. Mëqë kishte talent, e të cilin e kishte arritë përmes recitimeve të shumta gjatë shkollimit, ai i mbeti besnik teatrit prej atëherë. Shfaqja e parë në të cilën u angazhua ishte “Dasmë pa nuse” e Naum Priftit, regjinë e të cilës e bëri Muharrem Shahiqi. Raif Haziri ka asistuar edhe në regjinë e disa shfaqjeve, sidomos kur regjisor ishte Fetah Mehmeti. Ai ka xhiruar edhe dy shfaqje për fëmijë dhe një recital, me poezi të Demir Behlulit, për Televizonin e Prishtinës.

Aktualisht punon në Teatrin profesionist të Gjilanit si organizator dhe inspicient.

Veprat artistikeRedakto

Role të interpretuara në teatër:

Role të interpretuara në film:

Z.Raif Haziri perveq te gjithe ketyre filmave qe ka mare pjese ai fale aftesise se tije eshte persgjedhur si organizator ne shum filma e shfaqje.