Raionul Cimişlia është rajon në jug të Moldavisë. Më 1 janar 2011, Raionul Cimişlia ka pasur 61,700 banorë.

Gjeografia

Redakto

Raionul Cimişlia kufizohet me Raionul Hînceşti dhe Raionul Ialoveni në veri, me Raionul Căuşeni në lindje dhe me Gagauzia, Raionul Basarabeasca në jug. Pjesa veriore e rajonit është e pjerrët ku pllaja e Moldavisë qendrore rritet deri në 250 metra. Lartësia në pjesën tjetër të rajonit rritet nga 50 deri në 200 metra.

Raionul Cimişlia ka klimë kontinetiale ku gjatë vitit temperatura mesatare është 10–10.5 °C. Temperatura mesatare në korrik është 22–23 °C dhe −4 °C në janar. Shpjetësia mesatare e erës është 2-5 metra në sekondë.

  Njësitë territoriale në Moldavi  
Raionul
Anenii Noi | Basarabeasca | Briceni | Cahul | Cantemir | Călăraşi | Căuşeni | Cimişlia | Criuleni | Donduşeni | Drochia | Dubăsari | Edineţ | Faleşti | Floreşti | Glodeni | Hînceşti | Ialoveni | Leova | Nisporeni | Ocniţa | Orhei | Rezina | Rîşcani | Sîngerei | Soroca | Străşeni | Şoldăneşti | Ştefan Vodă | Taraclia | Teleneşti | Ungheni
Komuna
Chişinău | Bălţi | Bender
Regjione autonome
Găgăuzia | Stînga Nistrului (de juro)