Ramë Buja ka lindur më 05.12.1958 në Bujan (Lipjan).[1]

Ramë Buja.jpg

Arsimimi:

  • Doktor i Shkencave Politike (Universiteti i Prishtinës, shkurt 2006);
  • Magjistër i Shkencave Juridike (Universiteti i Prishtinës, mars 2004);
  • Ekonomist i diplomuar (Universiteti i Prishtinës, korrik 1993);
  • Profesor i Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe (Universiteti i Prishtinës, shkurt,1990);
  • Shkolla e Mesme Teknike, (Lipjan, qershor, 1977).
  • Trajnime të ndryshme intensive në Slloveni, Rumani dhe SHBA.

Libra të botuarRedakto

  • "Konferenca e Rambujesë" (Aspekti politik, juridik dhe ndërkombëtar), (Studim, temë e magjistraturës), shtator, 2006
  • "Çështja e Kosovës dhe shkatërrimi i Jugosllavisë" (Studim, tezë doktorate ), janar 2007

ReferimetRedakto

  1. ^ http://www.kuvendikosoves.org/?cid=2,102,529