Ramadan Limani Lindi më 15.03.1962 në Llojan të Kumanovës. E ka mbaruar Fakultetin e Shkencave Matematikore-Natyrore në vitin 1985. I ka përfunduar edhe studimet postdiplomike - master në Departamentin e Matematikës dhe i vazhdon studimet për doktoraturë.

Në vitet 1984 – 1986 ka punuar si profesor në gjimnazin “Sami Frashri”. Që nga viti 1986 është ligjërues në Fakultetin e Shkencave Matematikore-Natyrore në Universitet të Prishtinës.

Është antar i Lëvizjes Vetëvendosje.