Rambuje

komunë në departamentin Yvelines, Francë

Rambuje (fr. Rambouillet) është qytet në Francë i cili ndodhet 44 km në jug-perëndim të Parisit. Në të jetojnë 24 900 banorë. Qyteti është i njohur me kështjellën e Rambujesë në të cilën janë mbajtur një sërë konferencash ndërkombëtare, dhe në shumë raste është shfrytëzuar si seli e qeverisë së Francës. Kështjella është ndërtuar gjat kohë së Luigji të XVI në vitin 1783, si rezidencë e tij. Sot kështjella është rezidencë verore e kryetaririt të Francës.

Château de Rambouillet.jpg

Lidhje të jashtmeRedakto