Stampa:Infobox KS vendbanim Ratkoci është fshat afër Gjakovës, në komunën e Rahovecit, në Kosovë. Pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës nga Serbia quhet ky fshat Drinas. Emri i vjetër i fshatit ka prejardhjen nga emri serb Ratko (Rat = luftë).

GjeografiaRedakto

Drinasi ka klimë mesatarisht të mirë, me 700-800 mm reshje në vit. Ky fshat ka një infrastrukturë të mirë rrugore. Nëpër Drinas kalon lumi Drini i Bardhë.

DemografiaRedakto

Fshati ka rreth 5.000 banorë dhe mbi 800 shtëpi.

EkonomiaRedakto

Drinasi është trevë bujqësore e cila njihet kryesisht me prodhimin e specave dhe domateve.

KulturaRedakto

Drinasi ka dy shkolla: shkollën fillore "Katër Dëshmorët" dhe shkollën e mesme "12 maji".

Lidhje të jashtmeRedakto