Reklamimi

metodë, zakonisht e paguar, e komunikimit masiv

Reklamimi përfshin çfarëdo shpallje publike të transmetuar me pagesë apo shpërblim të ngjashëm, për qëllime të vetëpromovimit; që është i destinuar për promovimin e shitjes, blerjes apo qiradhënies së një prodhimi apo shërbimi; për ta shtyrë përpara ndonjë ide apo çështje: ose për të shkaktuar disa efekte tjera të dëshiruara nga reklamuesi apo nga vet transmetuesi.[1]

Reklamimi Online, i quajtur gjithashtu Internet advertising, perdor Internet per te shperndaremesazhe promocionale, mesazhet e marketingut konsumatoreve .Ai perfshin marketing me ane te postes elektronike , kerkim ne engine marketing,media sociale, disa tipe te display advertising (qe perfshijne web banner advertising), dhe reklamim me ane te mobile.Ashtu si mediat e tjera te reklamimit.Reklamimi online perfshin te dyja ,publikuesin i cili integron reklamat ne nje permbajtje online dhe një reklamues, i cili ofron qe reklama të shfaqet në përmbajtjen e botuesit. Pjesëmarrësit e tjere të mundshem përfshijnë agjensitë e reklamave që të ndihmojë të gjenerojë dhe të vendosë kopje ad, një ad server të cilët teknologjikisht dorëzon ad dhe gjurmët e statistikat, reklamat dhe bashkëpunëtorët të cilët bëjnë punë të pavarur promovuese për reklamues.

Reklamimi Online eshte nje biznes i madh qe eshte duke u rritur shume shpejte. Ne vitin 2011, të ardhurat e reklamave të internetit në Shtetet e Bashkuara tejkaluan ato të televizionit kabllor dhe gati tejkaluan dhe ato të televizionit te transmetimit.

Historia

Redakto

Në ditët e para të internetit, reklamimi online nuk ishte i lejuar. Për shembull, dy nga parardhësit e rrjeteve në internet, ARPANET dhe NSFNet, kishte "politika të pranueshme përdorimit" të ndaluara "që përdorin për aktivitete komerciale nga për-fitimprurëse institucionet" rrjeti.

Email . Shembulli i parë i publikuar gjerësisht reklamat online është kryer nëpërmjet postës elektronike. Më 3 maj 1978, nje marketer nga dhjetor ( Digital Equipment Corporation) , Gary Thuerk , dërguai një email tek shumica e përdoruesve amerikane të Arpanet e West Coast , reklamat ne një shtëpi të hapur për një model të ri të një kompjuteri dhjetor.Megjithë politikat mbizotëruese në përdorim të pranueshme , marketingu i postës elektronike u zgjerua me shpejtësi dhe përfundimisht u bë i njohur si " spam. " Me pare i njohur në shkallë të gjerë mesazhi spam jo- komerciale është dërguar më 18 janar, 1994 nga një administrator sistemi universitar Andrews , duke ndër- postuar një mesazh fetar për të gjitha grupet e lajmeve Usenet .Katër muaj më vonë , Laurence Canter dhe Martha Siegel , partnerë në një firmë ligjore, promovojne gjerësisht shërbimet e tyre ligjore në një Usenet postim i titulluar " Lotaria Green Card ,dhe Canter dhe Green Siegel së karte Usenet spam- ngritur profilin e reklamave online , stimuluar interesin e përhapur në reklamat me anë të dy Usenet dhe email tradicionale . Kohët e fundit , spam ka evoluar në një operacion më industrial , ku spammers përdorin ushtritë e kompjuterëve të infektuar nga virusi ( botnets ) për të dërguar spam distanca.

Afisho Ads . Reklama Online banner filloi në fillim të viteve 1990 si pronarë page kërkuar streams të ardhurave shtesë për të mbështetur përmbajtjen e tyre . Komerciale Prodigy shërbim online shfaqi parulla në pjesën e poshtme të ekranit për të promovuar produktet Sears .ad klikueshme web është shitur nga Navigator rrjet global në vitin 1993 për një firmë ligjore Silicon Valley . Në vitin 1994 , reklama baner web bë rrjedhë kur HotWired ,komponenti online i Wired Magazine , shiten banner ads të AT & T dhe kompanitë e tjera .

Tendencat e fundit. Kohët e fundit, kompanitë kanë kërkuar që të bashkojë mesazhet e tyre reklamuese në përmbajtjen editoriale apo shërbime të vlefshme. Shembujt përfshijnë Red Bull 's Red Bull Media House streaming Felix Baumgartner' s hidhen nga hapësira në internet, Coca-Cola 's revista online, dhe Nike 's aplikacione falas për ndjekjen e performancës.

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ LIGJI PËR RADIOTELEVIZIONIN E KOSOVËS Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 10 korrik 2007 tek Wayback Machine

Stampa:Internet Marketing Stampa:Ecommerce Stampa:Marketing

 
Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë: