Rexhep Çeliku (19 korrik 1954 - 12 janar 2018) nga viti 1976 ishte solist i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve Popullore. Numëron në repertorin e tij artistik rreth 8 mijë shfaqje, ku ka interpretuar 32 mijë role brenda dhe jashtë vendit.

Është nderuar me titullin "Mjeshtër i Madh", akorduar nga Presidenti i Republikës Alfred Moisiu me motivacionin "për interpretim me nivel të lartë artistik të të gjitha valleve shqiptare dhe transmetimin e saj duke ruajtur origjinalitetin" dhe me titullin "Nderi i Kombit" nga Presidenti Ilir Meta pak dite para ndarjes së tij nga jeta. U nda nga jeta më 12 janar 2018 në moshën 62 vjeçare.