Riverside është një qytet në Riverside County, Kalifornia, Shtetet e Bashkuara. Riverside është qendra e qarkut Riverside dhe e ka marrë emrin nga vendndodhja e tij pranë lumit Santa Ana. Ai është qyteti më i populluar në qarkun Riverside, dhe ndodhet rreth 97km në lindje të Los Angeles. Riverside ështëi qyteti i 59-të më i populluar në Shtetet e Bashkuara dhe qyteti i 12-të më i populluar në Kaliforni.

Riverside
Riverside
Qytet
Pamje nga Riversaid.
Pamje nga Riversaid.
Vendodhja e Riversaidit në SHBA
Vendodhja e Riversaidit në SHBA
Popullsia
 • Total(2.012) 313,673
Faqja zyrtarewww.riversideca.gov

Riverside u themelua në fillim të vitit 1870 dhe është vendlindja e industrisë së agrumeve të Kalifornisë.

Universiteti i Kalifornisë, Riverside, ndodhet në pjesën verilindore të qytetit. Universiteti gjithashtu ka Kompleksin Sportiv i Riversaidit. Vende të tjera tërheqëse në Riversaid përfshijnë Qendrën e Arteve Fox, Muzeun Metropolitan të Riversaidit, Muzeu i Fotografisë i Kalifornisë dhe Parku Historik Shtetëror i Agrumeve i Kalifornisë.