“Rojtari i Bjeshkëve” është historia e luftës së një njeriu për të shpëtuar pyjet e Malit të Rugovës prej prerjes masive dhe shkatërrimit. Dokumentari tregon për fëmijërinë e tij dhe më pas në kohën e pas-luftës në Kosovë shfaqen problemet që ka ai me politikën dhe marrëdhënien e tij shpirtërore me malet dhe pyjet, si dhe dedikimin që ka ai për mbrojtjen e tyre.

[1][2]

Regjisori dhe ekipiRedakto

  • Regjia:
  • Skenari: Antoneta Kastrati, Casey Cooper Johnson
  • Fotografia: Sevdije Kastrati
  • Montazhi: Kaltrina Krasniqi
  • Muzika: Dritëro Nikqi
  • Producent: Antoneta Kastrati
  • Prodhuar nga: Crossing Bridges Productions-Ks
  • Financuar nga: Qendra Kinematografike e Kosovës/KCC

ReferimeRedakto

  1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit
  2. ^ https://issuu.com/nationalfilmcenter/docs/katalog-festivali-2012-ok