Romani fantastiko-shencor

Ne tregime fantastiko-shkencor gershetohen elementet realiste me ato fantastike e shkencore,psersonazhet,ngjarjet,vendet reale me ato te trilluara nga fantazia e autorit. Ne kete lloj letrar autoret na sjllin prane dhe na e bejne te besueshme nje kohe te ardhme qe eshte shume e larget. Shume nga ato cfar ka imagjinuar perfaqesuesi me i mir i romanit fantastiko-shkencor,ZHYL VERNI,sot jane bere realitet. Shkrimi i ketyre romaneve eshte mjafte i pasur ne fjale nga fjalori i shkences e i teknollogjis moderne dhe eshte e shkruar