Rrugë në zonat malore te Shqipërise. Për veshtirësine dhe zhvillimin që solli në atë kohe u quajt edhe Rruga e Dritës

HistorikuRedakto

Në fillim të viteve ’50 në funksion të ndërtimit të hidrocentraleve të Ulzës dhe Shkopetit u hap Rruga e Dritës, një nyjë e rëndësishme kombëtare. Kjo rrugë u ndërtua me një kosto relativisht të lire për ekonominë e vendit për sot dhe për të ardhmen, sepse u ndertua me pune vullnetare, por me shumë angazhim të vullnetareve që punuan në të