Sëpata në Sinajë

Sëpatë nga bronzi

Sëpata në Sinajë është një gjetje rasti në fshatin Sinajë në mesin e shekullit 20.[1]

PërshkrimiRedakto

Kjo sëpatë ka përbërje një tehëshe sikur të gjitha por që është nga Bronzi. I takon tipit të fisit Dalmatian pasi duket e ngjashme me sëpatat e Shqipërisë Veriore afër bregdetit. Kjo sëpatë ka masë mjaft të madhe dhe ngjyrat e saj variojnë nga e kaltërta në të gjelbërt.

Dimensionet e saj janë :

  • Gjatësi : 14.1cm
  • Lartësia e Tehut : 6.4cm
  • Trashësi : 3.1cm
  • Harku i Vrimës : 2.5cm

Kjo sëpatë i takon kohës së Broznit të Vonë dhe Hekurit të Hershëm në bazë të hulumtimeve arkeologjike.

ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

https://www.youtube.com/watch?v=SjuTSqf6JXs