Saimir Kumbaro lindi më 5 maj të vitit 1945Tiranë, është regjisor, aktor dhe producent shqiptar.

Biografia Redakto

Karriera Redakto

Regji Redakto

 • Të burgosurit e galerisë (1994)
 • Vdekja e kalit (1992)
 • Historiani dhe kameleoni (1989)
 • Rrethimi i vogël (1986)
 • Tre njerëz me guna (1985)
 • Nxënësit e klasës sime (1984)
 • Gracka (1983)
 • Gjurmë në kaltërsi (1981)
 • Gëzhoja e vjetër (1980)
 • Koncert në vitin 1936 (1978)
 • Ilegalët (1976)
 • Rrugicat që kërkonin diell (1975)

Regjiasistencë Redakto

 • Yjet e netëve te gjata (1972) (Regieassistenz)
 • Montatorja (1970) (Regieassistenz)

Aktrim Redakto

 • Kapedani (1972)
 • Njësiti gueril (1969)
 • Gadhnjim mbi vdekjen (1967)

Producent Redakto

 • To vlemma tou Odyssea (1995)

Lidhje të jashtme Redakto