Samsung Group
삼성그룹
三星商會
LlojiKonglomerat
IndustriaKonglomerat
Themeluar në1938
ThemeluesiLee Byung-chul
Zyrat qendroreSamsung Town, Seul, Koreja e Jugut
Zona e shërbimit
Botërore
Njerëzit kyç
Lee Kun-hee (President dhe Drejtor)
Lee Soo-bin (President, Drejtor i Samsung Life Insurance)
ProdhimiKimikate, paisje elektronike, komponentë elektronikë, paisje mjekësore, instrumente preçizioni, gjysëmpercjellësa, anije, paisje telekomunikacioni
ShërbimetMarketing, ndërtim, shërbime financiare, shërbime mjekësore, shërbime teknologjike, tregëti me pakicë
Fitimet$247.5 miliardë (2011)
$ 18.3 miliardë (2011)
$ 18.3 miliardë (2011)
Total assets$ 384.3 miliardë (2011)
Numri i punëtorëve
369,000 (2011)
SubsidiariesSamsung Electronics
Samsung Life Insurance
Samsung Heavy Industries
Samsung C&T
Samsung SDS etj.
Faqja e internetitSamsung.com