Sean Parker (lindur më 3 Dhjetor 1979) është një sipërmarrës amerikan dhe filantropist, njohur më së shumti si bashkëthemeluesi i shërbimit file-sharing Napster si dhe presidenti i parë i rrjetit socail Facebook.Ai bashkëthemeloj gjithashtu Plaxo,Causes,Airtime.com dhe Brigade (një platformë virtuale për angazhimin qytetar).Ai është themeluesi dhe drejtori i Fondacionit Parker,i cili fokusohet tek shkencat e jetës,shëndeti publik global dhe angazhimet qytetare.Në listën e miliarderve të botës të revistës Forbes për 2016-ën,ai ishte në vëndin e 722-të me një të ardhur neto prej 2.4 miliard dollarësh.

Sean Parker
Sean Parker 2011.jpg
I njohur për  Managing Partner at The Founders Fund
Co-founder of Plaxo, Napster, Airtime, and Causes
President of Facebook
Chairman of the Parker Foundation

Jeta e hershmeRedakto

Parker u lind në Herndon,Virgina, nga prindërit Diane Parker, një broker reklamash televizive dhe Bruce Parker, një oqeanografë i qeverisë amerikane.