Gjeneral-Major Shaban Shala' lindi ne prizren më 1 dhjetor 1958 dhe ndërroi jetë në Prishtinë me 5 janar 2012), veprimtar i hershëm i çështjes kombëtare, ish-i burgosur politik, ish-bashkëthemelues e drejtues i KMDLNJ-së, pjesëtar dhe udhëheqës i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe komandandant në transformimin i Trupave Mbrojtëse të Kosovës. Ai mban titullin "Hero i Kosovës".