Shembja gravitacionaleastronomi është rënia brenda vetes (drejt qendrës) e një trupi masiv nën ndikimin e forcës së rëndesës (gravitetit). Kjo ndodh kur të gjitha forcat e tjera dështojnë në mbajtjen e një presioni të lartë të mjaftueshëm për të kundërbalancuar forcën e rëndesës dhe mbajtur trupin masiv në ekuilibër hidrostatik.

Shembja gravitacionale e një ylli

Shembja gravitacionale është arsyeja e krijimit të vrimave të zeza.


ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto