Sheshi Aristotel është një shesh në qendër të Selanikut. Ky shesh ndodhet pranë detit të Thermaikos dhe në qendër të qytetit. Sheshi është tërheqës si për turistët ashtu edhe për banorët vendas.

Sheshi Aristotel.

HistoriRedakto

Sheshi u ndërtua në vitin 1917 nga Ernest Hébrard, pas zjarrit të madh që dogji dy të tretën e Selanikut[1]. Arkitektura të "Sheshit Aristotel" është një kombinim i artit bizantin dhe atij perëndimore[2].

ReferimetRedakto